Primele 8 conferinte online din sezonul de toamna al Creative Night Talks, organizate de Revista Atelierul, au adus invitati care au impartasit perspective din domeniul industriilor creative si culturale in care activeaza si care au contribuit astfel la o mapare a situatiei curente si la un ghid de bune practici in acest domeniu. Astfel, deschizand discutia despre importanta educatiei in cultura, mixul arta – tehnologie, colaborarea necesara intre institutiile publice si domeniul privat, arta urbana si cea contemporana, comunicarea culturala, comunitati si noile forme de exprimare artistica, s-a creat un spatiu in care profesionistii comunica, se conecteaza si invata unii de la altii.
Creative Night Talks va mai avea 2 editii in luna noiembrie, transmise live pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe pagina de FB Revista Atelierul. Invitatii care inchid acest sezon al proiectului sunt specialista in design Mariana Nicolae, care va vorbi despre tendinte in design interior si in design in general, pe 4 noiembrie si Cristina Potra-Muresan, co-fondator si manager al centrului cultural independent FABER si Diana Caducenco, specialist in comunicare si relatii publice la centrul cultural FABER, care vor povesti despre cum a luat viata proiectul si despre comunitatea coagulata in jurul sau.
Mariana Nicolae este de profesie jurnalist iar numele sau se leaga de reviste de specialitate de design interior si industrii creative. A participat la targuri internationale, precum Ambiente, Tendence, light&building, Christmasworld (desfasurate la Frankfurt), spoga gafa, spoga horse, FSB, aquanale, imm (care au loc la Koln), H.O.M.I si iSaloni, de la Milano, London Design Week, si BIFE Romania, de la Bucuresti. Isi fructifica experienta acumulata in multi ani de presa pe site-ul unde scrie despre design, trend-uri, arhitectura, tehnologii inovatoare, brand-uri, evenimente ori personalitati.
Cristina Potra-Muresan este co-fondator si manager al centrului cultural independent FABER. Atasamentul fata de Timisoara si oamenii sai, care sta si la baza FABER, a inceput sa imbrace forme concrete odata cu implicarea in Alergotura, Timotion si Fundatia Comunitara Timisoara. Diana Caducenco activeaza ca specialist in comunicare si relatii publice la centrul cultural Faber.community si ca specialist in marketing digital la agentia Debordant. Centrul cultural independent din a carui echipa fac parte, a luat nastere prin reabilitarea unei cladiri din patrimoniul industrial al Timisoarei de catre o echipa de oameni implicati de-a lungul anilor in diverse proiecte civice, sociale si culturale ale orasului. Avand sloganul ”The Capacity Building”, centrul reuneste spatii de evenimente si intalniri, bistro social, coworking, maker space si, nu in ultimul rand, multe energii din comunitatea creativa.
Editiile anterioare, care i-au avut ca invitati pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghita, redactor Radio Romania Cultural si fondatoare a asociatiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timisoara – Directia Judeteana pentru Cultura Timis, Andrei-Ioan Racovitan, cofondator feeder.ro si Unhidden, Oltea Zambori – specialist in comunicare culturala, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace si membru al juriului DIPLOMA, Sorina Jecza, co-organizatoare a Bienalei de arta contemporana Art Encounters si fondatoarea Fundatiei Interart Triade si pe Alin Rotariu, manager de productie al festivalului Simultan, pot fi urmarite in continuare pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe pagina de FB Revista Atelierul. Cele 8 editii au fost urmarite de peste 40.000 de privitori, oferind perspective ale profesionistilor intr-un format accesibil, de emisiune live si online.
Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce digitalizeaza o arhiva colectiva a creativilor si antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipa capabila sa gestioneze si sa implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar. Creative Night Talks propune o abordare multidisciplinara a ceea ce devine un ghid de noi bune practici in domeniul industriilor creative si culturale, a avut in editiile anterioare peste 24 de speakeri si primele doua sezoane au fost urmarite de peste 80.000 de persoane. Proiectul sustine in mod direct dezvoltarea continua si prezentarea sustinuta a industriilor creative si culturale din Romania, oferind acestui sector o vizibilitate constanta.
In cadrul acestui sezon Creative Night Talks, 7 ilustratoare: Gabi Toma, Alina Chis (Rue Atelier), Diana Grigore (DAIA), Angela Minca, Loredana Maholea, Alexandra Ciocan si Iulia Mirica au realizat si o serie limitata de stickere si carti postale de autor.
Conferintele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 15 ani in domeniul industriilor creative si culturale internationale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor in istoria artei si curator independent.
Proiect cultural realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local Timisoara. Proiectul cultural nu reprezinta in mod necesar pozitia Primariei Municipiului Timisoara si a Consiliului Local Timisoara. Continutul proiectului cultural si modul in care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor si beneficiarului finantarii. Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local Timisoara nu sunt responsabile pentru continutul materialului si modul in care acesta ar putea fi folosit.
#CreativeNightTalks
Un proiect Asociatia Atelierul de Creatie (Revista Atelierul)
Partener international: Messe Frankfurt
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Radio Timisoara, AGERPRES, Zile si Nopti, Iqads, Spotmedia, Zeppelin, Fundatia Calea Victoriei, Igloo, MagMob, Depoul de Arta Urbana, Iqool, Catavencii, Stiri de Timisoara, Ziarul Actualitatea, Evenimente Banatene, The Institute, Modernism, PRwave, Observator Cultural, Bookblog, Catchy, acasa.ro, Fashion8, Cotofana Urbana, Best-Event, Feeder.ro, Munteanu, SMARK.