• Home
  • /
  • News
  • /
  • 6 trend-uri de design interior
    în sezonul 2021-2022

6 trend-uri de design interior
în sezonul 2021-2022

Zilele trecute a avut loc conferința de presă, în variantă hybridă, organizată de Koelnmesse (www.koelnmesse.com) în care au fost anunțate tendințele pentru sezonul următor. Cele 6 trend-uri propuse sunt rezultatul unei fine analize și a unor răspunsuri clare la situații concrete existente în viața de zi cu zi, în această perioadă.

Ce efecte are pandemia de corona asupra stilului de viață și a designului de interior? Ce tendințe influențează dezvoltarea și producția de mobilier? Ce impact vor avea schimbările sociale asupra comportamentului consumatorilor de produse pentru locuință și birouri? Astfel, organizatorii târgului imm Cologne (www.imm-cologne.com) au identificat 6 tendințe importante. 

1. Lux natural – Calitatea este adevăratul lux

ADA

Simplitatea, materialele premium, obiectele manufacturate, designul curat sunt definitorii pentru luxul pur și actual. Acesta este definit de concentrarea pe ceea ce contează cu adevărat, pe ceea ce este natural și pe disponibilitatea de a renunța la consumul de masă în favoarea unui produs durabil

2. Limitarea estompării – Spații fără granițe care inspiră libertate

THONET

Dorința tot mai mare de a trăi fără granițe duce la suprapunerea stilurilor care estompează demarcațiile stricte dintre interior și exterior, fie ele (semi) publice sau private. Un spațiu trendy amenajat va întruni nevoile firești de locuit și de gătit, de locuit și de luat masa, de locuit și de lucru, de locuit și de relaxare sau îmbăiere.

GYFORM

3. Multifuncțional – Mai mic, mai puțin este, de fapt, mai mult decât pare

COR

Confruntându-se cu toate schimbările din mediul de acasă ca urmare a pandemiei, cererile oamenilor raportate la propria locuință sunt în creștere. Caută mobilier inovator care să poată fi adaptat, adăugat și modificat pentru a se potrivi nevoilor lor în perpetuă schimbare, căci stând tot mai mult acasă descoperim nevoi noi și funcțiuni care până de curând nu ne erau atât de importante acasă. Urbanizarea și creșterea prețurilor locuințelor necesită soluții adaptate pentru persoanele singure și familii cu exigențe multifuncționale. Producătorii de mobilier răspund provocării de a crea confort maxim într-un spațiu mic cu sisteme de birouri la domiciliu, mobilier mic, soluții inteligente, spații versatile de stocare etc.

HEY-SIGN

4. Pentru anotimpuri – Traiul în consonanță cu anotimpurile poate fi deliciul decorării și crearea unor cadre picturale la interior

GLATZ

Interioarele la modă nu mai sunt o expresie identică și formală a personalității celor care locuiesc în respectivul ambient, ci devin vivante fiind într-o continuă adaptare. Dar schimbările în mobilier nu sunt influențate doar de tendințe; sunt o reflexie a ceea ce se întâmplă în împrejurimile noastre naturale, a ritmului anotimpurilor și a obiceiurilor noastre culturale.

5. Partajarea spațiilor – Viață confortabilă, cu multiple conexiuni sociale

DAS HAUS

Locul pe care îl numim acasă capătă azi valențe noi și diferite deoarece căminul este atât locul de retragere, cât și spațiul destinat activităților sociale, în interior și în aer liber (balcon, terasă, plaja piscinei, grădină), divertismentului și muncii la domiciliu. Cu toate acestea, integrarea biroului de acasă în mediul de viață tradițional nu este singura provocare cu care se va confrunta industria designului de interior în viitor. Astfel, se vor dezvolta modele pentru „un nou mod de viață” care caută să ofere soluții pentru fenomene precum densificarea urbană, schimbarea demografică și mobilitatea în creștere.

6. Viața în conexiune – Casa inteligentă, viață în rețea socială

VAHA

Lumea digitală a devenit o a doua natură a noastră din necesitate, dar nu fără voie. Această nouă familiaritate va avea impact și asupra acceptării ideii de casă inteligentă până în cel mai mic detaliu și în zone de activitate dintre cele mai banale. Astfel, obiectele din spațiile private vor fi conectate cu tehnologii inteligente, iar designul interior se adaptează la această conectivitate în creștere. Este o tendință de top care se bazează pe o piață în ascensiune, aceea de a aduce o întreagă lume nouă în propria locuință, indiferent de dimensiunile acesteia.

Miele

Foto: Koelnmesse

Lasă un răspuns

Captcha 4 + 2 =