• Home
  • /
  • Projects
  • /
  • Proiect de suflet, conturat cu mult profesionalism

Proiect de suflet, conturat cu mult profesionalism

Este primul articol pe care îl scriu aici și are o însemnătate mare pentru mine. Nu este deloc întâmplător ca prima mea postare să fie despre un poiect al arhitectei Diana Stere, care îmi este prietenă și în al cărei profesionalism am mare încredere.

Pe Diana o cunosc de foarte mulți ani, încă din vremea în care era arhitect decorator pentru o companie importantă din București. De câțiva ani buni și-a înființat propriul studio de design, denumit simplu și elocvent Diana Stere Studio. Am colaborat perfect în vremea în care eram redactor șef al revistei Casa Lux și când spun perfect, nu exagerez cu nimic. Diana semna de multe ori paginile de proiect, era și este în continuare foarte ușor să colaborez cu ea (mi-am dat seama că aceeași atitudine profi și asumată o are și în lucrările de amenajare), căci se mulează ușor pe subiect, își respectă termenele și detaliile cerute, vine cu idei ingenioase. Concluzia mea: un om serios, cu care este o plăcere să colaborez.

Voi face referire la trecut tocmai ca să îmi argumentez admirația sinceră. De multe ori am întrebat-o pe Diana de ce nu fotografiem o lucrare a sa pentru un articol în revista. Din partea ei nu venea un refuz categoric, ci o amânare căci își dorea ca respectiva amenajare să fie cu adevărat de revistă. Iată că de curând ne-a invitat să trecem pargul unui apartament cochet, decorat într-o manieră personalizată.

Aici locuiește o doamnă extrem de solară și de feminină, iar Diana a știut să evidențieze subtil aceste laturi ale personalității gazdei noastre. Doamna acestui apartament a cunoscut-o pe prietena mea arhitectă printr-o cunoștiință, o fostă clientă a Dianei care ulterior i-a devenit prietenă și care a recomandat-o cu căldură. În momentul în care arhitecta a preluat lucrarea, apartamentul se afla într-o stare accentuată de degradare, însă pe Diana nu a speriat-o acest lucru, dimpotrivă a luat-o ca o provocare. Din discuțiile amănunțite cu proprietara, și-a dat seama de traiectoria pe care urma să lanseze amenajarea și anume se dorea conturarea unui decor cald, cosy, aerist și cu accente glamour.

Într-o primă fază s-a dorit recondiționarea parchetului, dar pentru că era extrem de deteriorat pe alocuri a fost înlocuit cu unul triplu stratificat, cumpărat de la Glamour Floors (https://glamourfloors.ro/). O etapă destul de dificilă, prin minuțiozitatea lucrărilor necesitate a fost recondiționarea vechilor uși, procedeu care a luat ceva timp (aviz amatorilor care pornesc pe acest drum, să se încarce cu multă răbdare!). După ce fundal luminos și seren a fost creionat în amănunt, Diana a intervenit cu piese care au completat acest puzzle interesant. O bună parte din mobilier este realizat pe comandă după schițele Dianei și este perfect adaptat spațiului, precum este biblioteca din living sau comodele din dining și din dormitor. Cea din dormitor are un ornament diferit. Diana a dorit să o particularizeze decorând-o cu profile din polidur, aplicate înainte de finisarea panourilor. Astfel, a rezultat un model în relief atipic și deopotrivă captivant.

arh. Diana Stere
DIANA STERE STUDIO
+40 729 061 315
diana@dianasterestudio.ro
www.dianasterestudio.ro
www.facebook.com/DianaStereStudio/
www.instagram.com/dianasterestudio/

Pe lista de cumpărături au mai fost incluse: canapeaua din living de la Divanissimi (https://www.divanissimi.ro/), decorațiunile de la www.vivre.ro sau achiziționate de proprietară din anticariate, tabloul artistului fotograf Cornel Lazia (https://www.facebook.com/CornelLaziaPhoto/) – toate în living; în zona de dining masa este de la Mobexpert (www.mobexpert.ro), scaunele sunt luate de pe www.vivre.ro, iar drapajele sunt de la Procasa Home Design (procasahomedesign.ro). Dormitorul are aerul unui budoar, contemporan stilizat, datorită mixului de piese cu look prețios (scaunul și oglinda cu elemente de influență barocă, achiziționate de pe www.vivre.ro), cu cele cu linii actuale, precum este patul de la Divanissimi sau comoda decorată în relief, ce a fost realizată după schițele Dianei.

Baia și bucătăria sunt o îngemănare de nou și trimiteri clasice. Trebuie să recunosc că atenția mi-a fost atrasă, în mod deosebit, de tapetul din baie, cumpărat de la Glamour Floors, pe care Diana l-a impermeabilizat, aplicând pe el o rășină transparentă. Lavoarul superb este de la Zoiss Home Design (zoiss.ro) și aduce o notă de modernitate care dă foarte bine prin contrastul subtil al liniilor cu pardoseala originală și cada recondiționată. Despre bucătărie, tot ce pot spune este că amenajarea ei este un exemplu foarte bun de eficientizare perfectă a unui spațiu restrâns, cu ajutorul unui mobilier, realizat pe comandă, judicios compartimentat și inspirat plasat.

Eficientizarea a fost lait-motivul acestei amenajări, realizate în șase luni, căci Diana a intervenit cu placări generoase de oglinzi, astfel încât să mărească vizual spațiul, iar pentru ca scenografia să fie armonioază a ales pentru capătul de perspectivă din living drapaje bogate din catifea roșie, care subliniază latura feminină a decorului. 

Proprietara este pur și simplu îndrăgostită de locuința sa, nu cred că există bucurie mai mare pentru un arhitect sau pentru un designer ca la finalul unui proiect să afle că munca sa este exact ce și-a dorit beneficiarul.

Foto: Iulian Iacob

Lasă un răspuns

Captcha 63 + = 68