• Home
  • /
  • News
  • /
  • Târgul spoga+gafa reconfirmă succesul industriei verzi

Târgul spoga+gafa reconfirmă succesul industriei verzi

spoga+gafa a revenit în forță după doi ani pandemici, în care organizatorii au reinventat conceptul acestui târg, ce se desfășoară la Köln. Entuziasmul cu care a fost asaltat în acest an se datorează nu doar notorietății la nivel mondial, ci și din nevoia și din dorința de revenire la normalitate, a celor interesați de industria verde.

Borek este brandul olandez, înființat în 1970, care a avut ambiția de a învăța și evolua continuu. Prin noile colecții lansate la târg, designerii de la Borek au reușit să impună concepte timeless, care se pretează indoor și outdoor.

Ediția din acest an a târgului spoga+gafa a reunit companii, care au lansat la târg noile colecții de mobilier de grădină, de piscină sau pentru balcoane; de piese decorative pentru interiorul și exteriorul casei; sisteme de iluminat arhitectural pentru exterior; dotări pentru grădini; sisteme de irigat pentru grădini, balcoane și pereți verzi verticali; ghivece smart sau decorative etc. Concluzia expozanților și a vizitatorilor a fost că anul acesta, per total, la spoga+gafa s-a pus accent pe calitate și nu pe cantitate.

Borek a făcut un adevărat spectacol de stil, design și rafinament prin lansarea noilor colecții: Softline, Hybrid, Peniche, Mira, Madeira, Antibes, Espinho, Nido, Ovar.

Cunosc foarte bine anvergura acestui târg și tocmai de aceea sunt convinsă că este esențial ca cei care activează sau doresc să demareze afaceri în industria verde să viziteze acest târg și să rămână conectați la platformle de informare ale spoga+gafa. Este foarte ușor să descoperi tendințele, brandurile relevante, strategiile de business într-un singur loc. Mai eficient de atât nu cred că se poate!

spoga+gafa, cel mai mare târg de grădinărit din lume, și-a reconfirmat impresionantul statut de cel mai important punct de întâlnire al industriei verzi. Aproximativ 25.000 de vizitatori din 112 țări au venit la Köln pentru a experimenta în direct noile produse și inovațiile a aproximativ 1.000 de expozanți din 52 de țări. Ediția din acest an a marcat o dublă premieră: a fost schimbată data de desfășurare (din septembrie, târgul s-a mutat în iunie) și a devenit târg independent (începând cu anul acesta, spoga+horse se va desfășura la altă dată). 

Max&Luuk este un brand olandez care transformă orice terasă sau balcon într-un living modern, deaorece în portofoliul lor se regăsesc de la parasolare, la accesorii, de la mic mobilier și până la baruri de grădină, de la fotolii confortabile și până la mese de dining ori sisteme de iluminat.
Fotoliile de la Max&Luuk , ca de altfel toate piesele lor, au structuri ușoare și un design epurat, astfel încât să poată fi mutate ușor prin grădină ori casă și să aducă acel touch special în decor.

Încălzirea globală a avut repercursiuni și asupra abordării designului de interior. De ceva vreme, livingul și zonele de relaxare au migrat către exterior, iar mobilierul a fost adaptat în acest sens. Exigențele estetice, tipice interioarelor cu ștaif sunt păstrate acum și pe terase, balcoane, grădini. Max&Luuk promovează acest stil de viață în comuniune cu natura.

Cu toată abordarea rezervată a producătorilor asiatici, spoga+gafa 2022 a atins nivelul de dinainte crizei în ceea ce privește numărul de expozanți. Ca de obicei, piețele central europene Belgia, Germania, Franța, Italia, Olanda, Danemarca și Spania au fost puternic reprezentate de producători și cumpărători deopotrivă. Anul acesta Australia, Noua Zeelandă, Israel, Canada, Marea Britanie și SUA au fost excelent reprezentate la târg. Ponderea vizitatorilor străini a crescut la 67% (în 2019 ei au reprezentat 65%).

Suns redefinește relaxarea totală în grădină sau pe plaja piscinei, cu ajutorul noilor modele de lounge bed: Nardo, Lido, Tutti, Terme, Marino și Latina.

„Grădinile sustenabile” au fost tematica spoga+gafa 2022
Tema centrală din acest an „Grădinile sustenabile” s-a regăsit în conceptul de producție al fiecărui expozant. Astfel, s-a pus accent pe materiale durabile, reutilizabile și care economisesc resursele de energie atunci când sunt produse piesele sau subansamblele, pe implementarea eficientă a energiei și apei în grădină pe toate segmentele. 

În acești ani ai pandemiei, grădina a câștigat în semnificație ca echilibru sănătos pentru rutina de zi cu zi. Zonele urbane exterioare, cum ar fi balconul sau terasa de pe acoperiș, oferă o schimbare binevenită a decorului, relaxare sau un birou de acasă în aer liber. În locul mărfurilor produse în masă, consumatorii se orientează către articolele artizanale atunci când își amenajează livingul în aer liber.

Yoi înseamnă în japoneză bine și este și motto-ul companiei olandeze cu același nume, care promovează de peste 60 confortul în forma cea mai pură și simplă cu putință.
Mobilierul creat de Yoi nu doar îți induce o stare Zen, de confort total, dar îți oferă și încrederea că ai făcut o achiziție pe cât de modernă și durabilă, pe atât de prietenoasă cu mediul.
Numele colecțiilor Yoi sunt de inspirație japoneză, în perfectă armonie cu designul minimalist al pieselor și cu gama cromatică echilibrată

Industria verde actuală satisface nevoia cu materiale de înaltă tehnologie și funcții optimizate. De exemplu, pernele cu uscare rapidă și textilele deosebit de rezistente pentru mobilierul confortabil de lounge măresc confortul scaunelor de exterior. Grădina devine din ce în ce mai inteligentă: astăzi, parasolarul și soluțiile de irigare pentru grădină sau temperatura grătarului pot fi setate prin intermediul dispozitivelor digitale controlate sau prin aplicații îmbunătățite constant.

Platforma digitală spoga+gafa – disponibilă 365 de zile

Târgul spoga+gafa continuă… în varianta online, până la ediția fizică de anul viitor! Deci, pot participa și cei care nu au ajuns încă la Köln sau cei care vor să se documenteze pentru ediția din 2023. Astfel, în premieră, aftershow-ul a început, pe noua platformă digitală a spoga+gafa, cu interviuri live, clipuri înregistrate, precum și cu evenimente digitale ale expozanților. Platforma de 365 de zile a spoga+gafa este disponibilă și invită deja oaspeții să participe la deep dive digital „BBQ” din 8 septembrie. O altă noutate, de care este bine să țineți seama este că oaspeții Summitului Global DIY de la Berlin, care va avea loc acolo în perioada 14-16 iunie 2023, își pot planifica acum călătoria directă spre Köln. Pentru că spoga+gafa 2023 este programat să aibă loc în perioada 18-20 iunie 2023. See you there!

www.spogagafa.com
Mariana Nicolae/ Foto: Koelnmesse

Lasă un răspuns

Captcha 46 + = 53