• Home
  • /
  • Guest Stars
  • /
  • Alfredo Häberli designerul care unește artistic tradiția și inovația

Alfredo Häberli designerul care unește artistic tradiția și inovația

Să vorbești despre o personalitate recunoscută internațional precum este designerul Alfredo Häberli este extrem de dificil, căci detalii despre viața și activitatea sa artistică par a fi cunoscute de foarte mulți pasionați de design și de trend-uri.

Am decis ca primul meu articol de la rubrica Guest Star să fie despre fascinantul Alfredo Häberli (www.alfredo-haeberli.com), care m-a făcut să îl admir și mai mult după ce l-am descoperit ca om deschis către nou și către informații din varii domenii. Întâlnirea noastră, de la Madrid, a avut ca subiect (nu se putea altfel!) designul, căci am fost invitați de către reprezentanții Koelnmesse (www.koelnmesse.com) la conferința premergătoare târgului imm Cologne, din ianuarie 2019.

Timp de câteva zile am avut ocazia să aflu care este viziunea lui Alfredo Häberli despre secțiunea „Future Kitchen”, din cadrul târgului de anul acesta. Un spirit versatil precum este designerul argentinian, stabilit în Elveția nu putea decât să pună o amprentă originală asupra acestei secțiuni, astfel că cele două particularități alese au fost „Sense & Sensibility”, adică exact două dintre trăsăturile fundamentale ale designerului, pe care le-am descoperit în cele câteva zile petrecute la Madrid.

Numele lui Alfredo Häberli este legat de colecții de succes din portofoliul unor brand-uri precum Alias, BD Barcelona, BMW, Camper, FSB, Georg Jensen, Iittala, Kvadrat, Luceplan, Moroso, Schiffini și Vitra. Fie că privim la o piesă de mobilier, la un obiect decorativ sau unul casnic în fiecare creație a sa se întrevede traiectoria personal și anume dorința de a uni tradiția cu inovația și expresia fermă cu emoționalul subtil. Acest talent al său l-a propulsat în elita designerilor mondiali, creativitatea sa fiind recompensată cu numeroase premii, dintre care cel mai drag lui a fost cel acordat în 2014, de către Oficiul Federal de Cultură, din Elveția, „Swiss Grand Prix of Design”. 

Detalii despre colecțiile sale și despre recunoașterile internaționale se regăsesc online, tot ce trebuie să faceți este să tastați numele celebrului designer și să vă bucurați la vederea creațiilor sale. Cele câteva imagini selectate pentru a ilustra acest articol le-am ales pentru a arăta cât de diferite pot fi punctele de interes ale designerului, care reușește să îți demonstreze originalitatea și în cele mai uzuale obiecte. Bucuria cu care tratează fiecare detaliu este o frumoasă reminiscență a copilăriei sale în Argentina, după cum a recunoscut-o chiar el.

Spiritul său solar și dezinvolt, pe care am avut ocazia să îl admir în cele câteva zile madrilene se observă în liniile curate și clare ale fiecărui obiect în parte, pentru mine fiind motive perfecte pentru a-l considera unul dintre designerii mei preferați.

Lasă un răspuns

Captcha − 1 = 1