• Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Lumina – motivul atipic pentru care am ales un restaurant

Lumina – motivul atipic pentru care am ales un restaurant

Călătoresc mult și am ocazia să descopăr locuri superbe și oameni interesanți, adesea surprizele îmi țin companie în periplurile mele prin diverse țări. Inevitabil fiecare călătorie are must-have vizita la un restaurant.

Într-una dintre călătoriile mele în Germania am ajuns într-o mică și cochetă localitate numită Kiel. Programul fiind extrem de aglomerat cu diverse întâlniri nu am avut ocazia să descopăr orașul, așa că multe detalii despre arhitectură ori atmosferă nu am. În schimb, mi-am delectat papilele gustative și privirea cu un mic restaurant indian, numit Haveli (haveli-kiel.de).

Nu am o pasiune specială pentru bucătăria indiană, deci nu acesta a fost motivul pentru care am trecut pragul acelui local, ci… corpurile de iluminat. Știu că sună „altfel”, poate așa și este, dar trecând prin fața Portwich Villa, unde se află restaurantul, (o clădire superbă din secolul al XIX-lea, recent renovată și care este poziționată pe Holtenhauer Strasse 100 – una dintre celebrele shopping streets ale orașului) am fost atrasă de lumina caldă și difuză. Este drept că am obiceiul să stau în admirație, preț de clipe bune, în fața clădirilor care îmi atrag atenția printr-un detaliu arhitectonic, prin ambianța care se întrevede din interior și pe care încerc să o explorez dacă imobilul este unul public. Așa am făcut și de această dată și am intrat în restaurantul Haveli.

O senzație plăcută și degajată mi-a fost indusă de decorul echilibrat conturat, de o simplitate debordantă și de o eleganță atemporală, în care corpurile de iluminat atrăgeau ca un magnet privirea. Am aflat de la proprietarii restaurantului Haveli că tocmai acele corpuri de iluminat au fost prima alegere a designerilor, atunci când au conceput proiectul de amenajare.

Practic în jurul lămpilor s-a creionat întregul ansamblu. Corpurile de iluminat fac parte din portofoliul brandului Catellani&Smith (www.catellanismith.com) și au fost alese modelele Gold Moon (https://www.catellanismith.com/en/gold-moon-chandelier) și Lederam W (https://www.catellanismith.com/en/lederam-w). Cele două colecții sunt din registre diferite: Gold Moon se evidențiază prin spectaculoziitatea liniilor și prin prețiozitatea finisajului auriu, în timp de Lederam W se relevă prin designul contemporan și prin liniile sinuoase. Combinarea cât mai versatilă a stilurilor a fost de altfel și ideea acestui proiect de amenajare.

Așadar, dacă sunteți în trecere prin Kiel nu ocoliți acest loc îmbietor, mai ales după lăsarea serii, când ambianța capătă un plus de farmec.

Foto: Jelena Filipinski

Lasă un răspuns

Captcha − 7 = 1