• Home
  • /
  • News
  • /
  • Ambiente – târgul care transformă locuințele în vedete

Ambiente – târgul care transformă locuințele în vedete

Anul acesta Ambiente a stat sub semnul sustenabilității. Târgul, care se desfășoară la Frankfurt, s-a impus la nivel mondial prin rigoarea cu care sunt alese și impuse pe piața trend-urile și prin exigența cu care brand-urile expozante își prezintă conceptele și noile colecții. Ambiente este locul unde înveți să transformi o locuință într-o vedetă a arhitecturii interioare și unde ai toate pârghiile necesare pentru a demara o afacere sau pentru a-ți dezvolta business-ul în domeniul designului interior, HoReCa sau în minunatul univers al cadourilor de orice fel.

Blomus este sinonim cu designul inteligent, minimalist și funcțional. Este și particularitatea produselor prezentate la Ambiente, de către Blomus și care a fost semnată de o echipă, internațională, de designeri tineri.

Ambiente te provoacă să trăiești într-un mediu frumos și sănătos

Seltmann Weiden au prezentat la secțiunea de dining accesorii de masă, din porțelan, care se disting prin liniile de o claritate absolută. Noile concepte de decorare și de servire a mesei pun accent pe calitatea materialelor din care sunt realizate piesele, iar designul minimalist, ușor de contextualizat și care nu ține de sezon, este preferat în perioada următoare.

Particip la acest târg de ani buni și de fiecare dată sunt surprinsă, plăcut surprinsă, de avalanșa de informații utile și de noutăți; dar trebuie să recunosc că anul acesta târgul Ambiente a excelat prin claritatea și pragmatismul conceptelor promovate și al trend-urilor lansate. Tendințele din acest an au avut ca nucleu sustenabilitate și extinderea căutărilor alternative nu doar în ceea ce privește materiale, ci și al utilității produselor și al designului ușor adaptabil.
Chiar dacă pare pretențioasă expunerea acestei traiectorii, lansată de Ambiente, organizatorii au reușit într-o manieră friendly să arate importanța obiectelor de calitate în fiecare cămin, indiferent de anvergura decorului sau de bugetul alocat amenajării.

Celebrul model Toni Garm, împreună cu Detlef Braun, membru al board-ului executiv Messe Frankfurt au făcut o serie de prezentări itinerante în cadrul târgului prin care au explicat importanța calității alegerilor, pe care le facem în propriile case.

Strategia de imagine a fost una extrem de inspirată și anume organizatorii târgului (echipa de la Messe Frankfurt) au invitat-o pe Toni Garn – celebru model german, să facă un tur al târgului Ambiente și să povestească, atât expozanților cât și vizitatorilor, cât de important este ambientul și atmosfera homey pentru o persoană care călătorește în toate colțurile lumii (New York, Londra, Berlin, Cape Town) și care are un ritm de viață alert. În explicațiile ei ne regăsim mulți dintre noi, căci indiferent ce cariere profesionale avem, cu toții ne dorim un cămin cosy și primitor, în care să ne relaxăm și să ne simțim bine. Mi-au plăcut mult cuvintele ei, când ne mărturisea că „Prefer să mă înconjor de obiecte frumoase, moderne, cu o calitate ireproșabilă. Este esențial pentru mine ca acestea să fie manufacturate în condiții corecte, folosindu-se materiale sustenabile. Este o plăcere să descopăr la Ambiente nu doar aceste obiecte, ci și surse super de inspirație”.

Normann Copenhagen a lansat la târg o nouă colecție de mobilier și accesorii de casă realizate din materiale prietenoase cu natura. Calitatea materialelor este evidențiată de un pattern epurat, cu o geometrie simplă.

Cum poți avea o locuință în pas cu moda și eco-friendly? 

Räder a prezentat o nouă serie de piese cu forme organice, realizate din porțelan glazurat și neglazurat. Noutatea din acest an a constituit-o sursa de inspirație, îndepărtata Asie, a cărei simplitate zen este mixată ingenios cu elemente stilistice europeene, contemporane.

Nu trebuie să faci eforturi mari sau căutări laborioase ca să găsești piesele necesare unei amenajări care să îți facă cu ochiul și care să îți măgulească nevoia de a fi în pas cu trendul eco, atât de necesar unei existențe sănătoase. Brand-urile cu viziune, pentru care implicarea socială este o datorie de bun-simț civic au lansat la târgul Ambiente colecții complete realizate din materiale cât mai naturale sau la a căror prelucrare nu s-au folosit resurse masive care sa producă emisii de gaze nocive. În plus, designerii s-au orientat către materiale rezistente, cărora le-au dat forme și linii atemporale. Astfel, consumismul care a dominat anii ’80 si anii ’90 este doar o tară a companiilor care au rămas tributare profiturilor provenite din vânzările pe volum și nu din calitatea produselor.

Ro Collection este brandul danez care mizează pe un design rafinat, decorsetat de intervenții stilistice inutile. Claritatea liniilor este susținută de claritatea culorilor. Linia de producție este puțin tehnologizată, ceea ce conferă, un plus de valoare pieselor. 

Sticla, ceramica mătuită în nuanțe calde și echilibrate domină colecțiile multor producători; țesăturile din in, bumbac, viscoza – foarte puțin procesate și pigmentate sunt preferatele în perioada următoare. În ceea ce privește pattern-urile se merge mult pe mixul dintre elementele surprinse în natură și modelele geometrice echilibrate. Nuanațele de teracotă, de griuri ponderate și de albastru senin și clar sunt cele care particularizează colecțiile cele mai admirate la târgul Ambiente.

Ambiente nu trebuie să lipsească din agenda…

… unui pasionat de design interior și de frumos în general, unui antreprenor care știe cât de importante sunt originalitatea și conexiunea cu furnizorii mai vechi și mai noi. Mulți au înțeles acest lucru, dacă luăm în calcul cifrele onorante ale audienței târgului Ambiente, în condițiile în care pandemia a redus considerabil libertatea de mișcare. În 2020 au fost prezenți la eveniment 108.000, din 160 de țări, expozanți au fost în număr de 4.365 veniți din 93 de țări. Sper ca în 2021 să ne bucurăm de o nouă ediție a târgului, la fel de bine organizată și cu un volum la fel de mare de noutăți. Ne vedem la Frankfurt, în perioada 19 – 23 februarie 2021!

Eldvarm a plusat în noua sa colecție de accesorii pentru casă și pentru sistemele de încălzire pe tot ce înseamnă multifuncțional și eficient. Astfel, a lansat la Ambiente o serie de sisteme pentru depozitarea lemnelor, ce pot servi drept bănci sau mese de cafea, pentru interiorul și exteriorul casei.

Foto: Ambiente/ Messe Frankfurt

Lasă un răspuns

Captcha 15 − = 9