• Home
  • /
  • Design
  • /
  • Bucătăria tradițională – adaptată marilor orașe

Bucătăria tradițională – adaptată marilor orașe

Colaborez de ani buni cu o agenție media din Italia, care îmi furnizează informații despre noutățile din designul de interior și arhitectură din întreaga lume. Cea mai recentă prezentare a lor m-a făcut să mă gândesc cu nostalgie la superbele vacanțe din jurul lacului Como.

Nu este deloc o paralelă forțată între o nouă colecție de mobilier și amintirile mele legate de lacul Como, căci numele noului ansamblu de mobilier de bucătărie, lansat de Aran Cucine (www.arancucine.it) este Bellagio, inspirat de pitorescul orășel de pe malul lacului Como.

Designerii de la Aran Cucine au surprins perfect farmecul acestui oraș (o îmbinare fericită de lux și trai tihnit, tradițional), rezultând un mobilier cu look cosmopolit. Este un ansamblu perfect adaptabil unor interioare ambientate modern, industrial, chiar și rustic, căci mobilierul, cu linii simple și riguroase are amprenta fină a mai multor stiluri, perfect armonizate.

Un astfel de mobilier nu doar că este ușor de contextualizat într-un anumit spațiu, ci este și extrem de functional, căci a fost gândit să fie cât mai compact, judicious compartimentat în interior și cu toate funcțiunile casnice la îndemână, fără să existe vreun element în detrimentul esteticului.

La lansarea acestui model am fost plăcut surprinsă de fluiditatea dispunerii funcțiunilor deoarece există spațiu suficient pentru prepararea mâncărurilor și pentru diverse activități casnice, cât și o zonă cochetă (în continuarea insulei) pentru servirea micului dejun sau pentru întâlnirile frugale, la o cafea. Căldura lemnului este evidențiată de modelul profilat al frontonurilor, iar prezența metalului masiv nu este deloc întâmplătoare, căci conferă un aspect robust și durabil și aduce întreg ansamblul în actualitate.

Într-o astfel de bucătărie te vei simți ca într-o vacanță fără sfârșit, iar dacă îți dorești acest lucru tot ce trebuie să faci este să comanzi bucătăria Bellagio pe site-ul companiei: http://www.arancucine.it/www/en/products/classsic-and-contemporary/bellagio.

Foto: Aran Cucine

Lasă un răspuns

Captcha 79 + = 86