Cel mai frumos moment din an!

Exuberanța cu care ne pregătim pentru sărbători și pentru vacanța de iarnă se reflectă și asupra decorului din locuințele noastre, din birourile în care lucrăm și visăm la cadoul ideal și din magazinele care ne îmbie să cumpărăm tot mai multe, fie că avem nevoie ori nu. 

De curând m-am întors dintr-o scurtă călătorie în Copenhaga unde sărbătorile au un farmec aparte, căci sunt mai tihnite și mai orientate către liniște și relaxare. Oriunde ți-ai îndrepta privirea descoperi compoziții decorative de sezon, care să te inspire. Însă nimic nu se compară, cel puțin pentru mine, cu ce am văzut și m-am delectat la Illums Bolighus Amagertorv (www.illumsbolighus.com), un centru comercial aflat în Piața Amagertorv, din centrul capitalei daneze.

Zona este destinată shopping-ului, aici aflându-se numeroase magazine monobrand sau generale, cu branduri tradiționale daneze sau internaționale, de lux.
În fiecare an Illums Bolighus Amagertov este punctul de interes al orașului, datorită instalațiilor decorative de sezon. Anul acesta am observat că toate privirile erau atrase de colecțiile brandului Ro Collection (www.rocollection.dk), care au fost concentrate în compoziții sugestive de către designerii companiei, dar și de o serie de invitați din medii creative, care au demonstrat cu piese simple și uzuale pot da un farmec de sărbătoare dacă ști să le alături și să le pui într-o lumină bună.

Din multitudinea de grupaje decorative mi-au atras atenția cea destinată mesei festive de Crăciun. Stiliștii Nicola Kragh Riis și Mandy Langers, de la revista daneză pentru femei „ALT for damerne” au folosit ca element central noile suporturi de lumânări din sticlă. În această serie se regăsesc piese de un albastru infinit, deci puteți fi în pas cu tendințele chiar și la cina de Crăciun. Claritatea sticlei folosite și culorile fumurii permit ca aceste suporturi de lumânări, dar și celelalte piese din portofoliul brandului Ro Collection să poată fi folosite în orice colț al casei, indiferent de destinația încăperii.

Chiar și cele mai puțin ofertante spații dintr-o locuință (zona de sub scară, pervazul ferestrelor, holurile de trecere) pot fi puse într-o lumină îmbietoare, tot ce trebuie să faceți este să mixați mai multe piese cu dimensiuni diferite, care să aibe o trăsăstură comună (o nuanță, o linie etc). De la creativii de la Ro Collection am aflat că și într-un decor nordic, ponderat cromatic, se poate interveni cu accente de factură glam, precum este un finisaj auriu sau argintiu. Important este ca dozajul să fie bine gândit și ponderea să o aibe nuanțele naturale, estompate. Un alt tips interesant și de o simplitate dezarmantă este maniera în care danezii folosesc lumina directă și indirectă.

În cazul obiectelor decorative sau uzuale finisate în nuanțe metalice, ei preferă să le poziționeze în apropierea șemineului sau a ferestrei, astfel încât lumina să se reflecte jucăuș pe suprafața respectivului obiect și să îl scoată în evidență.
Astfel de grupaje decorative sunt actuale și atrăgătoare tot timpul anului, pentru sărbătorile de iarnă tot ce trebuie să faceți este să aduceți un plus de parfum (folosiți lumânări parfumate sau uleiuri esențiale cu aromă de brad sau de portocale) și o notă de autenticitate, cu ajutorul unor crengi sau conuri de brad sau a altor plante de sezon.

Piesele din aceste compoziții superbe pot fi cumpărate de pe site-ul brandului Ro Collection (www.rocollection.dk), unde pe lângă lista completă de produse veți descoperi și rețeaua de magazine din Europa, căci, cine știe, poate într-un sejur prin bătrânul continent vă veți delecta cu sugestiile și cu produsele acestui brand danez.

Foto: Ro Collection

Lasă un răspuns

Captcha 21 + = 30