Pare descrierea unui colț de rai de pe malul mării în plină vară, dar de fapt este descrierea succintă a noii game cromatice și funcționale propusă de brandul italian Antrax, pentru trei dintre cele mai spectaculoase radiatoare ale sale: T Tower, Android și Teso.
În lumea designului de interior este cunoscut faptul că Antrax nu este doar un brand care excelează prin design și inovația tehnologiilor proprii, dar mai ales pentru menținerea în top a radiatoarelor sale. An de an, Antrax (www.antrax.it) își update-ază colecțiile astfel încât să corespundă celor mai noi exigențe estetice și funcționale. Așa se face, că în urmă cu puțin timp am fost anunțată că cele trei „vârfuri de lance” din portofoliul companiei italiene au primit un nou finisaj: albastru clasic (culoarea la modă în 2020, conform Pantone).
Această nuanță completează variata serie de 200 de culori, disponibile în diverse tipuri de finisaj: mat, lucios, granulat etc. Designul dinamic și deopotrivă ferm este armonios pus în valoare de culoarea aleasă de către cumpărător.
Modelul T Tower este primul model free-standing al brandului italian, care a fost creat de Matteo Thun și Antonio Rodriguez. Pecetea acestui radiator este succesul, căci la scurt timp de la lansare a fost inclus în prestigioasa secție ADI Design Index din 2019. Este de remarcat că nu doar latura estetică a fost exploatată la maximum, ci și sustenabilitatea acestui produs, care este realizat din aluminiu reciclat 100%. T Tower este prevăzut cu un postament circular din oțel, care permite mutarea ușoară dintr-un loc în altul al acestui radiator, ale cărui dimensiuni sunt: L 22 x l 14 x h 170 cm.
Al doilea produs în seria preferințelor mele este Andoid – o combinație insolita de unghiuri și linii bine definite. Stilistul acestei piese este nimeni altul decât celebrul Daniel Libeskind, care a mers pe aceeași traiectorie eco și a realizat seria Android din aluminiu reciclat. Este de remarcat faptul că piesele din această colecție pot fi fixate atât orizontal cât și vertical, arătând la fel de bine. Opțional poate fi accesorizat astfel încât să fie și port-prosop într-o baie contemporană. Piesele sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni.
Teso este o creație a lui Dante Oscar Benini și a lui Luca Gonzo și este realizat din aluminiu extrudat reciclat 100%. Noutatea acestei serii este versatilitatea, căci Teso poate fi alimentat atât cu apă menajeră, cât și cu electricitate. Adaptabilitatea stilistică este una extrem de generoasă, căci mânerul arcuit care susține prosoapele poate fi cromat sau colorat în nuanța radiatorului. Pentru a-l contextualiza într-o baie modernă mai trebuie să îi știți dimensiunile: l 25 x h 150/170/200 cm.
Radiatoarele pot fi comandate pe site-ul producătorului www.antrax.it. Atrax este o companie fondată în 1996, care combină tehnologia de ultima oră cu manufactura minuțios ghidată. Piesele din portofoliu poartă semnături celebre, precum: Matteo Thun și Antonio Rodriguez, Victor Vasilev, Daniel Libeskind și Piero Lissoni, care au adus și renumele internațional al brandului, recompensat cu o serie de premii internaționale: selecția la Compasso d`Oro, premiul Good Design, premiul Red Dot și German Design Award.
Foto: Antrax